Acea secunda

E seara. După încă o zi de munca, închid laptopul și vin spre tine. Erai întins pe pat, printre așternuturi și citeai Așteptându-ma. Încercai sa pui note pe ultimele pagini, știu ca ma susții încercând sa scriu, mai mult, mai des, mai bun.

Pun căștile pe masa, respir și încerc sa ma deconectez de acel eu de la munca, acea persoana care a stat stresată prin ședințe, care a zâmbit alături de persoane străine și care se vrea sa faca pauza de mediul profesional. Imi fac un ceai și apoi urc scările spre tine. Făcusei focul in șemineu sa îmi fie cald.

Ce frumos ești între așternuturi. Ador sa te privesc din prag cu o cana de ceai călduț in mâini. Bat ușor in ușor și îți zic sa mergem la cina, a venit timpul. E date night și vrem sa profitam de soarele care intr-un final a câștigat o lupta in război cu norii. Parul blond strălucește ușor.

Ador locul asta, iarba verde, aerul tare, simplitatea locului, caldura oamenilor, vecinii care te saluta, cățelul ( imensul ciobănesc) vecinilor care vine mereu la gard in întâmpinarea noastră, barza din cuibul de pe stâlp. Ooo, mi s-au încărcat bateriile, sunt gata de drum.

19:00 Pe drum, in primele minute ochii mei aleargă pe câmp, mereu cu speranța ca și azi vor vedea căprioare.. deocamdată doar doar berze. Ratezi ieșirea, nicio problema. Ochii tai verzi se potrivesc cu câmpul și fata ta cerând scuze îmi provoacă un surâs. Off, ești cauza tuturor relelor.

19:05 Mergem spre oraș, pe noul drum. Stanga, dreapta, nicio căprioară. Același lanuri, ceva mai verzi, cartofii perfect aranjați și verzi acum..

19:15 Soarele parguieste , cerul se culoareaza ușor ușor in așteptare. Zici ca sta luna la panda. La radio, sunt piese lente din nou.. știai ca vreau ceva pian sa ma ajute sa ma concentrez in Căutare de sălbăticie pe câmp.

19:17 mașina gri ignora semnul de stop, acel mare semn, și timpul brusc curge mai încet. Știi ca creierul nostru joaca feste când andrenalina începe sa curgă? Atâtea detalii captate in 2-3 secunde. Zgomote, emoții, sunete.. sunt încă vii peste ore și ore.. o văd cu colțul ochiului cum se duce in Stanga, pui frâna brusc, ma izbesc in fata, ma tine centura, întorc capul și apoi geamul spart ma izbește in fata. Autoutilitara din spate a intrat in noi și ne-a propulsat tot înainte… ca un tac ce lovește o bila de biliard … ne-am tot dus in fata și brusc totul s-a oprit. Urechile încă piuiau, curgea sânge dintr-una, tu tipai dacă sunt ok, sa răspund, eu ma uitam. S-a întâmplat. Mi s-a întâmplat. Ni s-a întâmplat.

Mașina gri aștepta sa vadă cum suntem, apoi cu scârțâit a plecat. Cioburi pe astfalt, mașini care își vedeau de drum. Tastele mele formând 112.. vocea suna seaca.. unde? Unde m-ai exact? Ce aveți nevoie? Abia abia auzeam. Vajaia capul?

Ochii tai verzi sunt din ce in ce mai frumoși. Te-ai calmat. Îi explici domnului din spate de ce ai oprit. Mai târziu aveam sa aflam cât de panicat a fost săracul, cum de nu a reacționat deloc. Cum de nu a văzut nimic. Un puști de 23 de ani, care lucra cum putea și el și era panicat ca șeful îl va da afara. Mâinile murdare, hainele la fel. Rogi polițista sa nu ii dea amenda ca săracul încă nu își revine. Abia abia a înțeles ce se întâmpla și abia abia înțelegea romană. Cea mai mare acțiune din viața lui. Offf viața din aia simpla la care visam și noi câteodată. Vrei sa îl ajuți când îl vezi așa pierdut.

Ce mai seara de pomina! Asta gândeam când lipeam pungi in loc de luneta.

Tu Zâmbești și te gândești ca “ meritam ceva adrenalina”, face seara de neuitat.

Acum zâmbesc ca a trecut. Nah nu puteam sa am fac 33 de ani fără sa fi sunat la 112 pentru mine, sa nu calc intr-o salvare, sa nu am tensiune de 15/10, timpan fisurat, spate înțepenit, dureri in tot corpul. Unde ar mai fi fost farmecul vieții, nu? Ca sa te citez.

Chiar ca mai prinde bine cate o aventura… acum sa vedem cum tractam mașina:) către rabla ;))

Și așa va începe weekendul meu cu yoga in grădina, cărți și stat la doară când voi ceilalti urcați pe munte. Ma înfioară plăcerea așteptării acelei liniști.. sa fie oare de la pastile calmul brusc apărut?

Sau ca brusc am avut o noua revelație: de ce sa pui L și R pe șosete când oameni ca mine nu știu care-i care?? Ma rog, aseară in anticiparea dușului, așa gândea creierul meu când intr-un final a realizat ca am încurcat Șosetele și picioarele :))

Un Weekend divin și fără probleme va doresc!

Publicitate

29 de gânduri despre „Acea secunda

 1. Am intuit că se va petrece ceva grav de când ai început să anunți ora. 19:00 totul bine. 19:05 încă bine. 19:15 Pianul acela era din the Ride of the Valkyries? Sau Simfonia nr. 5 a lui Beethoven? Iar la 19:17 … Ești sigură că ești bine? ❤️ Și posesorul ochilor verzi?

  Apreciat de 1 persoană

   1. Doamne ferește, mai, Gia, mai! Ce descrii mai sus sună destul de serios. Dar dacă medicii spun că-i OK… încerc să văd partea bună a lucrurilor: ai scris un text palpitant, pe care mi-a făcut plăcere să-l citesc până să-mi dau seama că ar putea fi adevărat. ❤️ Ai grijă de tine… 🍀

    Apreciat de 1 persoană

   1. Bine, o intrebare medicala referitor la sosetele marcate L si R si la incurcarea sosetelor cu picioarele (care ar fi putut sa fie si o figura de stil.
    Intrebarea era daca exista, de fapt, o trauma rezultata in urma accidentului.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Traume not really… ceva dureri de spate de la impact…
    Șosetele sunt de la Decathlon și nu știu in mod normal care e Stanga și care e dreapta și mi se pare ironic ca faci astfel de șosete:))

    Apreciat de 1 persoană

   3. Adica accidentul chiar s-a intamplat?? Vai, Gia!! Eu l-am luat drept fictiune. Ma bucur sa aud ca sunteti amandoi bine.
    Imi pare rau de tot.

    Ar trebui sa ii iau si eu lui fiica-mea sosetele alea L si R de la Decathlon (care e si aici!) – ca sa o tachinez un pic.

    Apreciat de 1 persoană

  1. Jo, mersi fain!! Da, sunt mult mai bine, au trecut durerile (mare parte din ele), m-am intors si acasa si am putut sa ma reapuc si de antrenamente…..acum savurez un ceai bun ascultand o melodie de ma obserdeaza recent caci nu stiu care e traducerea in engleza:

   Apreciază

   1. Nici măcar nu-mi dau seama care-i limba originală. 🙂 Dar să fie asa singura durere de cap. 🙂 Mă bucur mult de tot că te simți bine. Ce antrenamente faci? Fitness? Eu merg în fiecare zi în parc și chinui aparatele alea instalate de primărie. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   2. din pacate acum tebuie sa fac cu antrenor personal, dar inainte faceam si eu prin parc sau cu Cloe Thing pe youtube…fain e ca am primit cadou (in avans) bicla si acum invat incet incet sa merge pe bicla , pe trotoare, prin oameni:)))

    PS limba oficiala e farsi, scriu ceva acum si o sa te rog apoi sa faci ceva:P

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s