Mulțumiri in plină Corona

Azi, 26, aveam o discutie cu cei de la munca căci erau nemulțumiți ca la știri se apreciază doar eforturile medicilor, firmelor de livrări, angajaților supermarketurilor, curierilor, poștașilor, poliției, voluntarilor și cam atat. Eram supărați ca se uite angajații firmelor Telecom, de salubritate, apa calda/apa rece și tot felul de astfel de lucruri care le luam de-a gata fără sa le apreciem importanta. Si încep sa cred ca au ceva dreptate oamenii.

Nici nu vreau sa îmi imaginez cum ar fi sa stau fără internet sau electricitate căci multe ore in timpul săptămânii le pierd pe laptop sau la tv, pe telefon sau pe tableta sau Kindle etc. Da, nu stau neaparat pe rețele sociale, dar văd piese de teatru/opera, articole sau cărți online, Netflix și munca in sine făcute câteva ore pe zi. Nu as vrea sa stau acasă fără sa am măcar posibilitatea de a munci. Sunt niște ore bine venite. Recunosc ca as putea face sport fără un tutorial pe YouTube, dar nu as avea aceeași tragere de inima. As sta și as face 10 abdomene, 10 genoflexiuni, ceva flotări și câteva secunde stat in plansa și as zice “gata!maine”. Pe seara am ieșit la alergat și am stat cred ca vreo 5 minute fără muzica sa ma bucur de liniște, dar randamentul mai mare a fost pe perioada cu Bumtzi Bumtzi pe fundal.

As avea nevoie de telefon și sa știu ca ai mei sunt bine căci mama sigur s-ar îngrijora. Și eu m-as îngrijora având in vedere ca tata încă se duce zi de zi la munca și a primit doar o masca și niște mănuși. Masca din aceea ieftină pe care trebuie sa o refolosească zi de zi. Mama trimisa acasa, înnebunește fără activitate, punctul culminant al zilei e barfa cu familia via phone. E drept ca as putea renunța la jocurile prin telefon, la conferințele video pentru boardgames și serile de video-party in sufragerie cu băuturi home-made care mai de care mai trăznite. Când eram mică ma jucam cu vecinii pe balcon, fiecare in balconul lui, ne trimiteam jucăriile cu ata de sus in jos, făceam cu toții baloane de sapun și era o întreabă simfonie muta, ne făceam temele impreuna și ne corectam la final țipând rezultatele in gura mare către Vecinul de vis-a-vis:))

Activitatea de dimineata 🙂

Îmi este greu sa îmi imaginez săptămânile aceste și deasupra unui munte de gunoaie, șobolani și gândaci. Da, înțeleg ca trebuie sa stau in casa și nu calc pragul ușii cu zilele ( chiar nu ies, nici măcar pana jos la magazin cu zilele, îmi mențin o rutina de măcar 15 minute de 2 ori pe săptămâna de alergat pana in parc și înapoi sa îmi mai întind oasele și pe astfalt/trotuar, maxim o data pe săptămâna la supermarket pentru fructe și legume proaspete), dar este reconfortant gândul ca afara este curățenie. Înauntru este luna, ocd-ul dus la cote mai înalte decât de obicei in interiorul dulapurilor , doamna de la curățenie a lustruit toată mobila și toate oglinzile din casa, ore întregi a frecat la ele pana au început sa strălucească (ocd cum ziceam)… și da, as include partea de salubritate in lucrurile necesare pentru o supraviețuire decenta in aceste zile. Nu am vrea ca după aceasta perioada de amorțeala sa ne arunce in apocalipsa gunoaiele.

As putea sta lejer fără caldura ( caloriferele sunt Închise de luni), dar acum privesc din punctul meu de vedere. Persoane mai friguroase, persoanele mai in vârsta sau copiii trebuie sa se protejeze mai mult și sa evite orice răceala. Nu as rezista prea mult fără apa calda, dar as supraviețui. Nu toată viața mea a fost dominata de confort și luxul unei cazi pline cu apa curată calda. Dar nu as rezista in mod categoric fără apa rece și canalizare. Îmi aduc aminte ca atunci când eram mici, aveam program bine definit și doar între anumite orare aveam apa rece. Pentru apa calda, aveam doua tuciuri mari pe aragaz, carate de ai mei la baie. Mie îmi plăcea foarte mult pregătirea ( eram copil atunci și nu ii înțelegeam dificultățile) , toată agitația de dinainte și apoi camera plină de aburi, urmată de bălăceală. Cât mi se părea de fain. Acum e așa simpla sa pregătesc o baie demnă de o regina :). ( la țara, puneam apa în albia la soare și aceasta o încălzea, parca ii dădea ceva divin căci era o plăcere asemănătoare cu scăldatul in Balta, dar ca o balta mega curată)

Mi-ar fi greu fără curent căci am gatit mult la cuptor și fără gaze. As putea renunța la gaze pentru plita electrica, dar la curent nu. Plus ca sunt dependentă de Enel pentru a încarcă toate dispozitivele electronice și electrocasnicele din casa. Va puteți imagina toti oamenii care și-au umplut pana la refuz frigiderul intr-o pana de 24-48 ore de curent. Am in minte doua lucruri: episodul din Viața cu Louie când se strica frigiderul și cel din Friends in care iar se strica frigiderul și Joey mănâncă tot:))) mama, ar lua toti razna și ar da iar iama in supermarketuri și asta nu ne permitem ( cred ca e suficient ca vine Pastele și toti trebuie sa își reaprovizioneze cămara deja plină cu alimente de sezon/preparate de sărbătoare).

Și da s-a gatit la greu zilele astea, las mai jos doar câteva idei

Și mama nu credeam ca va veni o vreme când voi găti zilnic

Cred ca sunt mulți cărora ar trebui sa le mulțumim in aceasta perioada. Și mai ales cerora care ne întreabă zilnic “cum ești?”, “mai poți?”.

Ce am uitat și este crucial și primească mulțumiri

Publicitate

5 gânduri despre „Mulțumiri in plină Corona

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s