144 ani de voce

Hei,

Astăzi se împinesc 144 de ani de la primul apel telefonic din lume.
Pe 10 martie 1876, Alexander Graham Bell a realizat primul apel telefonic din istorie.


Stau acum și ma gândesc dacă as rezista fără a face apeluri și îmi dau seama ca da (in anumite condiții) destul de ușor. Singurele persoane cu care vorbesc la telefon sunt mama ( in mod regulat aka zi de zi), bunica din partea mamei la sărbători oficiale sau când o visez ( am niște coșmaruri teribile și visez ca moare – probabil îmi e frica sa nu o pierd căci este o persoana minunata , păcat ca nu seamănă și mama mai mult cu ea:)))) și sora ( maxim 5 minute pe săptămâna).

Recunosc cand ești indragostit și ii urezi “ noapte buna” persoane dragi e altceva, e posibilitatea aia de a-ti exprimi dorul ca nu e in pat lângă tine, de a-i auzi glasul clad înainte de somn ca o îmbrățișare draga, când începi sa vorbești cap verzi pe pereți deși probabil te-ai văzut acum 10 minute etc și da niciun mesaj nu ar putea înlocui aceste sentimente de beautitudine, de prea plin sufletește.

In rest, mai folosesc apelurile vocale când am nevoie de o programare, stabilit detalii cu un curier, intalnire cu diferite persoane in anume loc și nu le văd.. dar da, as putea renunța destul de ușor la multe din apeluri de voce comparativ cu apel video sau chat on whatsapp sau Facebook/Instagram. E mai intim un apel voce, dar consider un pretext bun de a vizita persoana respectiva și a-i auzi vocea in persoana.

Dar intr-o alta nota, nu ar fi rau nici sa renunțam la telefoane și media pentru câteva zile, un fel de post negru! Ca sa cinstim zilele importante ( pana și cu isteria Corona s-au întâmplat și lucruri bune : mai putine zboruri înseamnă mai putina poluare, mai puțin trafic prin oras cu mașina personala și oamenii redescoperă igiena, as vrea sa zic și mâncarea sănătoasă, dar aici as minti)

Publicitate

4 gânduri despre „144 ani de voce

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s