Percepții, nu dezamăgiri

Hei,

Mi-am dat seama ca atunci când ești dezamăgit de cineva, nu e vorba de face acea persoana neaparat, ci e vorba de concepția ta despre persoana respectiva și acțiunile sale.

Tu ești cel care își Creează o imagine despre altii și vrând nevrând niște așteptări. Oamenii sunt imprevizibili. Dinamici. Minunati.

Frustrarile ti le creezi când nu îți exprimi dezamăgirile. Cel puțin așa am ajuns sa cred. Așa ca intr-un fel sau altul, exprima-te. Câteodată nu te ajuta sa te duci direct la acea persoana, ci mai mult sa ti le exprimi tie, sa ti le recunoști.

Eu momemtan sunt dezamagita de o persoana tare draga căreia i-as fi acordat orice se putea cumpara cu timpul și atenția mea, dar eu vedeam persoana diferita, probabil nerealist, având încredere in cuvinte. Când un om se schimba și face lucruri care zicea ca nu le va face, trebuie sa înțelegi ca nu trebuie sa te simți vinovat dacă te distantezi de ea. Eg: eu nu as sta niciodata cu o persoana mult mai mică decât mine, eu am nevoie de spatiu si timp cu mine singur, eu nu as manca niciodata Branza, dar daca e pe pizza nu ma pot abtine, eu nu mai mănânc carne, dar…

Dar acum nu mai doare, e doar confirmare bănuieli despre altii și asta chiar contează. E liniștitor. Mai ales ca îmi pot recunoaște asta și chiar trai asta..

Mi-am dat seama ca și in relații ( de iubire/ de prietenie) funcționează principiu „datului de pomana cerșetorilor”. Se zice ca nu le dai bani ca sa le fie mai bine lor, ci sa sa ai tu conștiința încărcată. Așa și cu oamenii când se distanțează, vrei sa te asiguri ca celălalt e bine când tu începi sa fii fericit alături de altcineva, vrei oarecum o confirmare ca omul nu a stat pe loc, ci merge înainte așa cum faci și tu. Așa ca ai grija ce exprimi și cu cine. Nu le strica fericirea.

E important sa fii sincer cu tine și sa recunoști și lucrurile neplăcute.

Dar pana la urma azi e ziua lui Eminescu, cel veșnic indragostit :)) și azi va fi despre iubire

15. Ian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s