Logos

Hei,

As dori sa fac câteva recomandări pentru persoanele ca mine: cu ceva frici și neîncredere: documentarul „Secretele minții” de pe Netflix și cartea „Omul in căutarea sensului vieții” de Viktor Frankl.

Cum am ajuns sa le descoper:

  • Cartea: voiam ceva diferit despre holocaust ( este un subiect care m-a tot obsedat de câțiva ani, după ce am văzut filmul ” the boy with the stripped pijamas ” și scurte povesti din liceu studiate la limba și literatura romana)
  • Documentarul: aparea la recomandate in acesta dimineata și am zis ce pot face la ora 8:))) – deși azi aveam in plan sa văd documentarul despre 30 de ani de la revoluție înainte sa se activeze lumea și sa ies pe afara).

Sa ma explic de ce le recomand: Eu acum sunt intr-o continua cautare de dezvoltare, sentiment pe care îl am recunosc datorită faptului ca trebuie sa îmi ocup timpul cu ceva pozitiv și nu doar vise plăcute și nerealiste ( și da „datorită”, nu „din cauza” căci momentan e ceva pozitiv). Am trecut recent printr-o despartire și am încercat sa înțeleg cauzele și ce anume am gresit. Și tot mai des in vin in cap anxietățile mele. Tot analizând mi-am dat seama ca pe unele nici măcar nu le-am conștientizat ca fiind anxietăți, dar acum e puțin cam târziu sa le analizez corect și complet pe toate căci mintea îți schimba percepția memoriilor după o anumită perioada și acum pot analiza doar sentimentele și Senzațiile retrăite ( și nu e o scuze, este lucru demonstrat ca pierzi detaliile exacte ale unui eveniment după o anumită perioada de timp).

Cel mai mult am analizat un vis care a declanșat evenimentele ce au urmat.

Recunosc ca pentru aceasta analiza ( nu o numesc introspectie) a ajutat mult și statul departe de rețelele sociale.

Documentarul m-a ajutat sa înțeleg cât de cât anumite mecanisme pe care le bănuiam și sa îmi înțeleg o parte din frici. Știu ce a stat la baza unora din ele acum, dar cum nu se poate schimba trecutul, se poate lucra la viitor. Nu zic ca le-am depășit acum, doar ca am înțeles o parte din ele, o parte mi le-am reconfirmat in perioada sărbătorilor și o parte din cele nerezolvate trebuie menajate pentru a nu mai provoca dureri pe viitor. Ce pot sa va zic este ca după o vârsta trebuie sa iei frâiele in mâna și trebuie sa iti schimbi percepția despre anumite persoane (persoanele care îți zic ca nu ești capabil sa realizezi ceva, care îți zic sa nu schimbi ca poate se va întâmpla ceva urat doar din fricile lor, persoanele care te văd rau sau urat, incapabil, persoanele care iau decizii in locul tău pentru tine etc). Zic ca îți schimbi percepția in felul cum reacționezi și pe lași impactat căci poate unele legăturile de sange te împiedica sa le interzici acelor persoane accesul in viața. Nu sunt persoane toxice și nu te seaca neaparat de energie, doar ca trebuie sa nu le mai permiți sa îți distrugă încrederea in tine. Nu sunt persoane rele sau cu intenții rele, doar persoanele limitate de un număr redus de experiențe.

Revenind la subiect căci am deviat puțin, documentarul m-a ajutat sa conștientizez anumite frici și mecanismul din spatele lor, cartea m-a ajutat sa înțeleg de ce nu am avut rezultatele dorite cât timp am fost la psiholog. Momentan ma tot documentez despre logoterapie și despre fricile care îmi paralizează capacitatea de a exprima ce doresc cu adevărat și de a lupta pentru a-mi îndeplini anumite vise . Mai am de lucrat! Și câteodată lucrurile bune trebuiesc căutate, nu așteptat sa pice din cer.

Omul poate realiza orice își propune dacă are suficientă voința.

Btw: ieri am făcut un mare pas legat de felul cum îmi doresc sa ajut la protejarea mediului înconjurator pe termen lung, dar poate alta data povestesc. Acum revin la Yoga- mindfullness meditation

Publicitate

2 gânduri despre „Logos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s